VIDEO JA PILDIGALERII Talvise tänavakarnevali mõõtu Narva ööjooks tõi kokku üle 800 osaleja

Erik Gamzejev
Copy
Tallinna kunstnik Jelena Nova-Ginzburg läbis talvise ja õhtuses Narvas kogu 5 km pikkuse ringi päikesevari käes.
Tallinna kunstnik Jelena Nova-Ginzburg läbis talvise ja õhtuses Narvas kogu 5 km pikkuse ringi päikesevari käes. Foto: Erik Gamzejev / Põhjarannik

Laupäeva õhtul jooksis ja kõndis Narva kesklinna tänavatel üheskoos enam kui 800 talvisest ööjooksust osavõtjat. 

Kerges lumesajus, seitsmekraadises pakases ja libedatel tänavatel toimunud sündmus meenutas talvist karnevali. Paljud osalejad tulid starti kirjudes kostüümides. Raja ääres ergutasid osalejaid tuleneelajad, trummipõristajad, tantsijad, diskorid ja ergutuskoorid.

Finišis tervitas osalejaid jõuluvana, kellega osalejad said patsu lüüa. 

Finšis tervitas osalejaid jõuluvana.
Finšis tervitas osalejaid jõuluvana. Foto: Erik Gamzejev / Põhjarannik

Jooksu peakorraldaja Marko Torm ütles, et sellisel üritusel ei jahita rekordeid, vaid nauditakse eelkõige õhkkonda - selle nimel võtsid sajad inimesed Eesti eri paikadest ette pika teekonna piirilinna Narva. 

Lisaks 800 Narvas tänavatel jooksjatel ja kõndijatel osales üritusel virtuaalselt veel üle 400 osaleja. 

10 km jooksus oli kiireim sel nädalal Kohtla-Järve abilinnapeaks valitud 24aastane Deniss Šalkauskas, kes edestas lähemaid konkurente rohkem kui kolme minutiga. Šalkauskas ütles, et pühendab võidu oma Jõhvi keskklinna kooli õpilastele, kes on kurvad, et ta pidi seoses abilinnapea ametisse asumisega jätma kehalise kasvatuse õpetaja töö koolis. 

Naistest oli 10 km raja kõige nobedam Jõhvi põhikooli kehalise kasvatuse õpetaja Hillevi Velba, kes ütles, et naudib selliseid talviseid jookse. Olgugi, et ühes kohas pääses ta napilt kukkumisest ja oli tänulik ühe meesjooksjale, kes ta kinni püüdis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles