Mootorsaanid teevad jälle viljapõldudele kurja

Külli Kriis
, ajakirjanik
Copy
Saanijälgedest sündinud kahju pole eraldi kokku arvutatud, aga päris kindlasti saab sellistelt põldudelt vähem saaki, kinnitavad põllumehed.
Saanijälgedest sündinud kahju pole eraldi kokku arvutatud, aga päris kindlasti saab sellistelt põldudelt vähem saaki, kinnitavad põllumehed. Foto: Aivo Põld

Niipea kui lumi maha tuli, sõideti lumesaanidega taliviljapõldudele esimesed jäljed sisse. Saaki nende jälgede alt tuleval aastal ei saa.

Põllumehed on oma viljapõldudel paarutavate ATVde, maasturite, tsiklite ja lumesaanidega hädas aasta ringi. Teolt nendega sõitjaid naljalt ei taba, peamiselt nähakse ainult jälgi ja halvemal juhul lausa segamini pööratud põlde.

"Isegi kui näen kedagi põllul sõitmas, ei saa ma ju talle sinna autoga järele sõita. Ükskord sain ühe enduuromehe kätte, natuke aega rääkisime, siis andis gaasi ja pani minema, nii et oleks minu kõrval seisnud pojale peaaegu otsa sõitnud. Kihutas minnes veel üle teise põllu ka," rääkis üks Ida-Virumaa suuremaid põllumajandusettevõtjaid Mihkel Olt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles