Eneli Jefimova võitis 16aastaselt esimese täiskasvanute EMi kuldmedali

Põhjarannik
Copy
Eneli Jefimova ja Henry Hein.
Eneli Jefimova ja Henry Hein. Foto: Eesti Ujumisliit

Sillamäelt pärit 16aastane Eneli Jefimova võitis kolmapäeval Rumeenias täiskasvanute lühiraja ujumise Euroopa meistrivõistlustel 100 meetri rinnuliujumises kuldmedali. 

Finaalujumises läbis Jefimova väga tugevalt viimased 25 meetrit, tõustes liidriks. Tema võiduaeg oli 1.03,21 sekundit, mis oli tema enda nimel olnud varasemast Eesti rekordist koguni 0,58 sekundit parem. 

Jefimova treener Henry Hein rääkis Postimehele, et ta õpilane  järgis finaalis täpselt paika pandud taktikat. "Eneli oli täpselt kahe ujuja (Benedetta Pilato ja Tes Schouteni) vahel, keda soovisime. Itaallanna Pilato alustab ja hollandlanna Schouten lõpetab kõige kiiremini. Kõik läks plaanipäraselt ja meie taktika töötas.

Eneli alustas väga kontrollitult koos itaallannaga ning viimase pöörde sooritas hollandlanna poole. Lõpuks sai sooritatud võimas lõpp ja Eesti läbi aegade esimene ujumise kuldmedal saigi teoks," lausus Hein Postimehele antud intervjuus.

Eneli Jefimova võib neil Euroopa meistrivõistlustel võita veel medaleid, sest ta stardib ka 50 ja 200 meetri rinnuliujumises. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles