Voka uue kogukonnamaja lahendus sai valmis

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Kolmapäeval sai arhitekt Ülar Margilt tellitud lahendusega tutvuda ja oma tagasisidet anda avalikul koosolekul. Muutusi võib veel tulla tehnilise projekteerimise käigus, aga laias laastus on pilt selge.
Kolmapäeval sai arhitekt Ülar Margilt tellitud lahendusega tutvuda ja oma tagasisidet anda avalikul koosolekul. Muutusi võib veel tulla tehnilise projekteerimise käigus, aga laias laastus on pilt selge. Foto: Arhitektuuribüroo Urban Mark

Voka uus kogukonnahoone, mis asendab tulevikus praegust rahvamaja, tuleb valminud eskiisi järgi võimalikult avatud ja paindliku kasutusega, et soovitu neli korda väiksemale pinnale ära mahutada.

Arhitekt Ülar Mark, kes tutvustas kolmapäeval rahvale uue kogukonnahoone lahendust, on selle mahutanud ligemale 800 ruutmeetrile. Ühel tasapinnal, peamiselt puidust ja klaasist piklik hoone on tänavale avatud ning samal ajal varjab tehase hooneid. Maja ette tuleb katusealune, mis vihma korral varju pakub. Krundil näeb arhitekt tulevikus pargiala, kus oleks võimalik korraldada väliüritusi.

Saal jääb enam-vähem sama suureks nagu praeguses rahvamajas ja võiks olla mitmeti kasutatav, arvas Ülar Mark.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles