Heliloojad Katri Rebane ja Pärt Uusberg kohtusid Jõhvi gümnasistidega

Põhjarannik
Copy
Mathew William Trenholm on Pärt Uusbergi ja Katri Rebase loomingut juba kaua austanud ning kooliprojekt võimaldas ka isiklikult kohtuda.
Mathew William Trenholm on Pärt Uusbergi ja Katri Rebase loomingut juba kaua austanud ning kooliprojekt võimaldas ka isiklikult kohtuda. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Reede õhtul toimus Jõhvi gümnaasiumi aatriumis muusika- ja vestlusõhtu heliloojate Katri Rebase ja Pärt Uusbergiga.

"Tegu oli koolitööga, mille raames pidin avaliku ürituse organiseerima, ja kuna ma olen juba pikka aega neid helikunstnikke fännanud, plaanisin teha väikese muusikakuulamisõhtu nende muusikaga," ütles õhtu organiseerija, 11. klassis õppiv Mathew William Trenholm. "Siis aga soovitas minu juhendaja mõelda suuremalt ja võttis heliloojatega ühendust ning nii tuli algne plaan ümber mängida. Oli vaja ette valmistada lisaks muusikale ka vestlusõhtu formaat ja küsimused," rääkis Mathew.

"Jõhvi kontserdimajas oleme loomulikult mitu korda käinud. Samuti mõnel korral muusikapäevade raames siinsetes koolides, aga selline vestlusõhtu on meie jaoks midagi uut," ütlesid Pärt Uusberg ja Katri Rebane.

Loomulikult huvitas noori gümnasiste, kel elukutsevalik ees seisab, ennekõike see, kuidas inimesest saab muusik ja helilooja. "Eks mul oli muid huvisid ka, aga lastemuusikakool ning mängimine nooruses orkestrites kallutasid muusika poole," ütles Pärt Uusberg. "Ja kui hiljem mõni noot sai paberile pandud ja see tuli hästi välja, siis palusid sõbrad midagi nende pillile või ansamblile komponeerida."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles