Kaljo Kiisa nimelise noore filmitegija stipendiumi pälvis filmiprodutsent Elina Litvinova

Põhjarannik
Copy
Jõhvi kontserdimajas toimunud kultuuri- ja spordivaldkonna tänuõhtul kuulutati välja ka Kaljo Kiisa nimelise noore filmitegija stipendiumi laureaat ning eripreemiate saajad. Elina Litvinova meeskonna nimel võttis stipendiumi Jõhvis vastu filmide tootmisjuht Mart Saar, kellel endal täitus täpselt kümme aastat sama stipendiumi saamisest.
Jõhvi kontserdimajas toimunud kultuuri- ja spordivaldkonna tänuõhtul kuulutati välja ka Kaljo Kiisa nimelise noore filmitegija stipendiumi laureaat ning eripreemiate saajad. Elina Litvinova meeskonna nimel võttis stipendiumi Jõhvis vastu filmide tootmisjuht Mart Saar, kellel endal täitus täpselt kümme aastat sama stipendiumi saamisest. Foto: Jõhvi vallavalitsus

Kaljo Kiisa nimelise noore filmitegija stipendiumi laureaadiks kuulutati filmiprodutsent Elina Litvinova. Stipendiumi suurus on esimest korda kolm tuhat eurot.

Žürii valis üheteistkümne kandidaadi hulgast välja tunnustamiseks noore põlvkonna mitmekülgse ja hooliva produtsendi, kes on tuntud visuaalselt kaasahaaravate lugude kaaslooja. Elina Litvinova on oma senise tegevusega tõestanud võimekust juhtida erineva mastaabiga filmiprojekte, sh rahvusvahelisel tasemel kaastootmise projekte, tuues neid järjepidevalt ka Ida-Virumaale.

Žürii eripreemiad said režissöör Maria Reinup ja monteerija Sofja Kostenkova. Maria Reinupit tunnustati senise loomingulise tegevuse ning julgete ja valdkondadeüleste koostööprojektide loomise eest Ida-Virumaal. Sofja Kostenkova märgiti ära ergutuspreemiaga oma tegevuse eest kohaliku filmitootmise koostöö arendamisel, mille üheks näiteks on Narvas filmitud "Valik".

Kaljo Kiisa noore filmitegija stipendiumiga soovib Jõhvi vallavalitsus tunnustada neid, kes on andekad just kaadri taga: režissöörid, produtsendid, operaatorid, heliloojad, kunstnikud ja loomingulised meeskonnad. Stipendiumi üleandmist toetasid Viru filmifond, Ida-Viru investeeringute agentuur ja tervisekeskus Corrigo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles