Narva Stockholmi platsi esimene osa avati linnaelanikele ja -külalistele

Ilja Smirnov
Copy
Stockholmi platsi peateema on vesi. Väljakukate on valdavalt sinist värvi, mis küll lume tõttu esialgu välja ei paista, ja väikevormid valmistatud veerisekujulistena.
Stockholmi platsi peateema on vesi. Väljakukate on valdavalt sinist värvi, mis küll lume tõttu esialgu välja ei paista, ja väikevormid valmistatud veerisekujulistena. Foto: Ilja Smirnov

Detsembri alguses lõppesid edukalt Stockholmi platsi esimese etapi ehitustööd ning linnavalitsus väljastas uue linnaväljaku kasutusloa. Mõne aasta pärast, kui kogu Stockholmi plats valmis - kolm korda suuremana kui praegu -, saab sellest linna peaväljak ning ülelinnaliste ürituste läbiviimise koht.

Raekoja platsil jõuluküla avamise ajaks sai teisel pool raekoda valmis ka uhiuus Stockholmi plats. Ehitustõkked on nüüdseks eemaldatud ning plats linnaelanikele ja -külalistele avatud.

Esialgu on jutt siiski vaid ehituse esimesest etapist, mis moodustab umbes 30 protsenti kogu tulevasest Stockholmi platsist. Kaks kolmandikku sellest moodustab esialgu endiselt raekoja ja Tartu ülikooli Narva kolledži kõrval paiknev tühermaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles