Narva elanikest ligi kolmandiku moodustavad eakad inimesed

Ilja Smirnov
Copy
Vähem kui kümme aastat tagasi Narvas tehtud foto, mis illustreerib kujundlikult demograafilist olukorda Eesti suuruselt kolmandas linnas.
Vähem kui kümme aastat tagasi Narvas tehtud foto, mis illustreerib kujundlikult demograafilist olukorda Eesti suuruselt kolmandas linnas. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Ida-Viru omavalitsustest kõige kiiremini kaotab elanikke Narva: esialgsetel andmetel oli narvalaste arv käesoleva aasta 1. jaanuari seisuga 52 894 inimest, mis on 731 inimest ehk 1,4% vähem kui aasta varem. Et aga rahvastikuregistri andmeid aasta esimese kahe nädala jooksul korrigeeritakse, sai juba aasta kolmandal päeval teatavaks, et 1. jaanuari seisuga oli Narvas elanikke tegelikult veel 14 inimese võrra vähem ehk 52 880.

Kiiresti väheneva elanike arvuga Narvas moodustavad praegu ligi kolmandiku linnaelanikest üle 65aastased inimesed.

"Rahvastiku vananemine on kaasa toonud sotsiaalteenuste vajaduse kasvu," kommenteeris olukorda Narva linna sotsiaalabiameti direktor Kristi Mürk. "Selle leevendamise meetmete väljatöötamisega on tegeldud aastaid ja kohandatud ka sotsiaalteenuseid nõnda, et need vastaks vananeva elanikkonna vajadustele."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles