Toila lastevanemad vaidlustasid ministeeriumi põhjendused, miks gümnaasiumiosa peaks sulgema

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Haridus- ja teadusminister Kristina Kallas selgitas investeerimisettepaneku tagamaid Toila kooliperele novembris. Lastevanemaid, kes võitlevad eestikeelse koolikeskkonna säilimise eest, ärritas ministri väide, et Jõhvi riigigümnaasiumis on 81% õpilaste emakeel eesti keel. See on üks küsimus, millele MTÜ Toila Gümnaasiumi Heaks teabenõudes vastust ootab.
Haridus- ja teadusminister Kristina Kallas selgitas investeerimisettepaneku tagamaid Toila kooliperele novembris. Lastevanemaid, kes võitlevad eestikeelse koolikeskkonna säilimise eest, ärritas ministri väide, et Jõhvi riigigümnaasiumis on 81% õpilaste emakeel eesti keel. See on üks küsimus, millele MTÜ Toila Gümnaasiumi Heaks teabenõudes vastust ootab. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

MTÜ Toila Gümnaasiumi Heaks seab kahtluse alla haridus- ja teadusministeeriumi põhjendused, mille alusel leitakse, et gümnaasiumihariduse andmine Toilas tuleks lõpetada.

Teabenõude ajendiks on investeerimisettepanek, mille ministeerium tegi mullu juunis Toila vallale, pakkudes uue ja energiasäästliku koolimaja ehitamist põhikoolile. Tingimuseks on Toilas gümnaasiumiastmes õppe lõpetamine.

Lastevanemaid ja kooli vilistlasi koondav mittetulundusühing küsis ministeeriumilt uuringuid, aruandeid, analüüse jms, millele ettepanek tugineb, ja esitab omapoolse arusaama, mille järgi pole gümnaasiumiosa sulgemine Toilas põhjendatud. Teabenõude koostamisse kaasati juristid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles