Narva, Riia ja Vilniuse vahel on plaanis käima panna otsebussiliin

Põhjarannik
Copy
FlixBusi buss.
FlixBusi buss. Foto: Flix SE

Juba mitu aastat Eestis tegutsev Saksa bussifirma FlixBus plaanib tänavu avada uued rahvusvahelised otseliinid Narva-Riia ja Narva-Vilnius.

FlixBusi plaani kohaselt viiksid bussid sõitjad Narvast Riia lennujaama (läbisõiduga Riia bussijaamast) ning Vilniuse bussijaama ja tagasi. Reisid Riiga ja tagasi on kavas kaks korda ning Vilniusesse üks kord päevas. Reis Narva ja Riia vahel kestaks seitse tundi, Narva ja Vilniuse vahel veidi üle 11 tunni.

Teel Riiga on kavas peatused Sillamäel, Jõhvis, Tartus ja Valgas. Vilniuse suunal on peatusi rohkem: Sillamäe, Jõhvi, Tartu, Valga, Riia, Bauska, Salociai ja Panevežys.

FlixBus ootab praegu Narva linnavalitsuselt infot raudteejaama kõrval paikneva bussijaama kasutamise võimaluste ja tingimuste kohta.

FlixBus on Saksa kaubamärk, mis asutati idufirmana juba 2011. aastal. Ettevõtte Flix SE (2022. aastani Flixmobility GmbH) peakorter asub Münchenis. Alates 2015. aastast on FlixBus kogunud hoogu rahvusvahelisel tasemel. Kontsern tegeleb bussivedudega Euroopas ning Põhja- ja Lõuna-Ameerikas ning plaanib käesoleval aastal alustada tegevust ka Indias. FlixBus teenindab enam kui 3000 sihtkohta rohkem kui 40 riigis üle maailma, sealhulgas ka USAs ja Lõuna-Ameerikas. Lisaks pandi 2018. aastal käima FlixTrain, laiendades teenusepakkumist ka raudteevaldkonda.

FlixBus sisenes Baltimaade transporditurule 2020. aastal, alustades Balti riikide, Poola ja Saksamaa vaheliste vedudega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles