Pool sajandit tegutsenud Oru klubi pani uksed kinni

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Enam kui pool sajandit tegutsenud Oru klubi uksed on nüüdseks kinni.
Enam kui pool sajandit tegutsenud Oru klubi uksed on nüüdseks kinni. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Oru klubi sulgemisest on räägitud juba pikka aega ning detsembri lõpus panigi vana klubihoone uksed kinni. Kas ajutiselt või mitte, seda otsustavad linnavõimud, kaaludes esmalt, kas hoone renoveerimine oleks otstarbekas või targem oleks see maha lammutada.

Kohtla-Järve arengu- ja majandusvaldkonna abilinnapea Aleksandr Keivabu sõnas, et Oru klubi ruumid nõuavad põhjalikku renoveerimist ja nende kütmine on liiga kallis. Selleks, et hoone tulevikust täpsemalt rääkida, tuleb Keivabu sõnul esmalt tellida audit, mis näitab, kas otstarbekas oleks hoone renoveerida või see maha lammutada.

"Esialgu ei oska ma väljavaadete kohta midagi öelda − linn ei saa endale lubada selliseid investeeringuid, nagu see hoone vajab," rääkis Keivabu. "Kui leiame remondiks mingid projektlahendused, siis püüame neid ära kasutada. Oru lasteaia vabasse tiiba võiks luua kogukonnamaja, ent sinnagi on investeeringuid vaja. Praegu peame otsustama, kas jätta klubis keskküte sisse või see täielikult välja lülitada. Viimasel juhul hakkaks hoone veelgi kiiremini lagunema."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles