Narva linnus sai uue aadressi

Ilja Smirnov
Copy
Vaade Narva linnusele Peterburi maanteelt.
Vaade Narva linnusele Peterburi maanteelt. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva linnusel on nüüdsest uus aadress, kuna selle endine aadress ajas turiste ja navigaatoreid segadusse.

Narva linnavalitsus otsustas 10. jaanuari istungil muuta linnuse ja sellega külgneva territooriumi ning sellel paiknevate hoonete ja pargi aadressi. Nende endine aadress oli Peterburi maantee 2, uueks aadressiks sai Peetri plats 7.

Juba mullu augustis pöördus Narva muuseumi direktor Maria Smorževskihh-Smirnova linnavalitsuse poole ettepanekuga Narva linnuse aadress ära muuta. Ta märkis, et Narva kesklinnas asuva teede ristmiku ehitusega seotud muudatuste tõttu on turistidel ja muuseumi partneritel raskusi kaardi ja navigaatori abil muuseumi asukoha leidmisega.

"Navigaatorid koostavad marsruute tänavate suundade andmete põhjal. Toimunud muudatuste tõttu algab Peterburi maantee teises linnaosas ning sellest kohast puudub juurdepääs muuseumi territooriumile," teatas Smorževskihh-Smirnova linnajuhtidele.

Ta tegi ettepaneku panna nimi ka läbi pargi muuseumisse viivale väikesele teele ning siis juba selle järgi Narva linnuse uus aadress määrata. Smorževskihh-Smirnova pakkus välja, et sobiv nimi võiks olla näiteks Lossipargi või Linnusepargi tänav.

Narva linnavalitsus juhindus selle palve kaalumisel sellest, et aadressiandmete süsteemi regulatsiooni kohaselt peab koha-aadressi määrama selle liikluspinna järgi, mille kaudu on tagatud juurdepääs aadressiobjektile. Narva linnuse kompleksile on juurdepääs tagatud Peetri platsilt, seega just selle järgi linnuse uus aadress määratigi. Asjakohase soovitusliku otsuse tegi 2023. aasta novembris linnavalitsuse nimekomisjon. Komisjon otsustas ka, et kõnealuse objekti territooriumil paiknevale teelõigule eraldi aadressi määramine poleks mõistlik.

Nüüd on linnavalitsus selle aadressimuudatuse ka ametliku korraldusena vormistanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles