Ehitajad teevad Sillamäe Rohelise trepi kahe kuuga korda

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Nii nägi sillamäelaste seas populaarne trepp välja mulluse oktoobritormi järel.
Nii nägi sillamäelaste seas populaarne trepp välja mulluse oktoobritormi järel. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Sillamäe linnavalitsus allkirjastas lepingu OÜga Vekoolis, kes võitis Kalda tänavat ja linnaparki ühendava, eelmise aasta oktoobritormis kõvasti räsida saanud trepi rekonstrueerimise hanke. Tööd on juba alanud ja peaksid lõppema 3. märtsiks.

Tormis said kahjustada mitu aastakümmet sillamäelasi teeninud trepi piirded, laudis ja kandekonstruktsioon ning trepi kasutamine muutus jalakäijatele ohtlikuks. Linnaelanike seas Roheliseks kutsutav trepp lühendas jalakäijate teed märkimisväärselt, oli alati väga populaarne ja inimesed kasutasid seda isegi pärast tormi, hoolimata trepile paigaldatud hoiatusmärkidest. Trepiastmeid küll parandati veidi, kuid oli selge, et trepp on tarvis kiiremas korras rekonstrueerida, ning selleks eraldati lisaeelarvest 50 000 eurot.

Tööde hange kuulutati välja novembris ning detsembris jõudis see edukalt lõpule. Pakkumise tegi kaheksa firmat. Hinnapakkumised jäid 42 000 - 113 900 euro vahemikku, vähima pakkumise − 42 478 eurot koos käibemaksuga − tegi OÜ Vekoolis. Sillamäe aselinnapea Aleksei Stepanovi sõnul sai valiku tegemisel määravaks ka koostöökogemus − mitu aastat tagasi restaureerisid Jõhvi ehitajad värskete meretuulte linna ajaloolisi treppe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles