Uksed kinni panema pidanud Sompa saun jätkab siiski tööd

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Uuendatud 12. jaanuar 2024, 20:35
Copy
Esialgu jätkab Sompa saun laupäeviti külastajate teenindamist.
Esialgu jätkab Sompa saun laupäeviti külastajate teenindamist. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Sompa elanikke ajas ärevile ootamatult tulnud uudis, et alates 13. jaanuarist paneb kohalik saun uksed kinni. Sompas elab ligikaudu 800 inimest ja paljudes sealsetes majades puudub soojaveevarustus ning suurele osale kohalikest elanikest on avalik saun ainus pesemisvõimalus. Reede hilisõhtul, kui ajaleht oli juba trükki läinud, ilmus Kohtla-Järve linnavalitsuse Fecebooki lehele teade, et Sompa saun jätkab tööd ja on avatud ka sel laupäeval.

Linnavolikogu liige ja veel hiljuti OSK Grupi nõukogu esimees Anton Dijev oli sauna sulgemisest kuuldes üllatunud, sest tema sõnul polnud sauna uksel selle kohta mingit infot. "Sompalased hakkasid vanast harjumusest mulle helistama ja abi paluma. Siinne avalik saun ei ole üksnes pesemise, vaid ka suhtlemise koht. Miks saun kinni pannakse ja miks sellest ette ei hoiatatud?"

Ka endine abilinnapea Erik Setškov oli seda uudist kuuldes hämmingus ning saatis reedel linnapea Henri Kaselole järelepärimise, paludes selgitust, miks Kohtla-Järve linnavalitsus sauna teenindamise lepingu pikendamata jättis. "Miks tehti nii oluline otsus kuluaarides, kohalikku kogukonda kaasamata ja avalikke selgitusi andmata?"

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles