Sompa lähedal sai purjus juhi süül toimunud avariis viga seitse inimest

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Politseiauto. Pilt on illustreeriv.
Politseiauto. Pilt on illustreeriv. Foto: Urmas Luik

Täna kella 14.18 ajal sai häirekeskus teate, et Kohtla-Järve-Mäetaguse maantee 7. kilomeetril on juhtunud raske liiklusõnnetus.

Jõhvi politseijaoskonna välijuhi sõnul alustas esialgsetel andmetel sõiduauto Honda tema ees liikunud lumesahast möödasõitu ning põrkas manöövri ohutuses veendumata kokku talle vastu liikunud Toyota maasturiga. Autode laupkokkupõrkes sai viga seitse inimest, neist üks laps. Kõik nad viidi haiglasse. Kokku oli kahes masinas kaheksa inimest.

Välijuhi sõnul tuvastas politsei sündmuskohal, et Honda roolis olnud mees oli alkoholi tarvitanud. Juhtimisõigus oli mõlema auto juhil olemas.

Teeolud sündmuskohal olid talvised, sadas lund, sõidurajad olid lumised ja libedad. Nähtavus sündmuskohal oli lumesaju tõttu halb.

Välijuhi sõnul peavad praegustes talvistes oludes sõites kõik juhid olema tähelepanelikud ning liikuma pigem aeglasemas tempos, mis annab ohuolukorra tekkides võimaluse sellele aegsasti reageerida. Hoidke piisavat pikivahet, vältige äkilisi manöövreid ja ohtlikke möödasõite, neid iseäranis juhul, kui nähtavus on halb ning ette pole palju näha. Pigem jõuda sihtkohta planeeritust veidi hiljem, selmet lõpetada oma teekond haiglavoodis.

Jõhvi välijuht tõi esile, et purjus pea ja auto juhtimine ei käi ühelgi juhul kokku. Kui oma kainuses kindel ei ole, siis rooli minna ei tohi ning vastutus sihtkohta jõudmisel tuleb üle anda kainele ja juhtimisõigust omavale inimesele. Niisamuti on oluline teiste inimeste hukkamõist joobespäi juhtimise osas.

Välijuht toonitas, et ärge palun istuge alkoholi tarvitanud juhi autosse ning sekkuge resoluutselt tema teekonna takistamisel. Kui aga ise ei õnnestu purjus juhti keelitada rooli minemast, siis andke temast kohe teada häirekeskusele. Parem vihane sõber, kui sõbrast sootuks ilma jääda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles