VIDEO Kohtla-Järve volikogus kisuvad suhted aina teravamaks

Erik Gamzejev
Copy
Sergei Lopini ja Eduard Odinetsi juhitav Kohtla-Järve võimuliit on kaks kuud tõrgeteta vastu pidanud ning Henri Kaselo linnavalitsus opositsiooni teravale kriitikale vaatamata ametis püsinud.
Sergei Lopini ja Eduard Odinetsi juhitav Kohtla-Järve võimuliit on kaks kuud tõrgeteta vastu pidanud ning Henri Kaselo linnavalitsus opositsiooni teravale kriitikale vaatamata ametis püsinud. Foto: Erik Gamzejev / Põhjarannik

Kui Eduard Odinets püüab riigikogu võimuliidu liikmena Toompeal riigikogus "teerullijuhikursustel" omandatud võtteid volikogu esimehena ka Kohtla-Järvel rakendada, siis opositsioon omakorda kasutab oma hammaste näitamiseks parlamendi eeskujul istungite venitamist ning toodab arupärimisi, millele vastamiseks kulub rohkem aega ja tähelepanu kui näiteks linnaeelarvele, mis sel nädalal ühegi küsimuseta volikogu poolt üksmeelselt vastu võeti.

Neljapäeval peetud volikogu istungil kulus suurem osa ajast ehk ligemale poolteist tundi sellele, et linnavalitsuse liikmed vastasid opositsiooni 11 arupärimisele. Seejärel päevakorras olnud linna tänavune eelarve, mis koosneb 55 miljonist eurost, võeti vastu viie minutiga. Muud hääletused näitasid, et Keskerakonna ja sotside võimuliidu 14 saadikut hoiavad piisavalt tugevasti kokku, et 25kohalises volikogus endale meelepärased otsused ära teha, ega lase end vähimalgi määral häirida sellest, mida opositsiooni saadikud arvavad ja räägivad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles