Narvat võib oodata kopsakas trahv: rahavaidluses bussifirmaga jättis linn kohtuotsuse täitmata

Erik Kalda
, ajakirjanik
Uuendatud 31. jaanuar 2024, 13:00
Copy
ASile ATKO Bussiliinid kuuluv buss Narva kesklinnas. Praegu ettevõte enam linnaliine ei teeninda, kuid siiani käib linnaga kohtuvaidlus saamata jäänud piletitulu üle.
ASile ATKO Bussiliinid kuuluv buss Narva kesklinnas. Praegu ettevõte enam linnaliine ei teeninda, kuid siiani käib linnaga kohtuvaidlus saamata jäänud piletitulu üle. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva linn pole poolteist aastat täitnud kohtuotsust, mille järgi ta peab hüvitama bussifirmale ATKO Bussiliinid aastaid tagasi saamata jäänud piletitulu. Linnavalitsus süüdistab ettevõtet koostööst keeldumises, ATKO aga linna soovimatuses rahaliste raskuste tõttu oma kohustust täita. Nüüd on asi taas kohtus, et kohustada linna kohtuotsust täitma.

Linna ja bussifirma vaidlus sai alguse sellest, et linnavalitsus muutis 2016. aasta kevadel sõidusoodustuste arvestamise metoodikat ja võttis bussides kasutusele ühiskaardi. Varem said soodustuse õigust omavad inimesed sooduspileti osta sotsiaalabiametist ning bussifirmale maksis linn välja pileti täishinna. Pärast uue korra vastuvõtmist aga linn enam ATKO-le hinnavahet ei hüvitanud, väites, et sooduspileti vahe katmine bussifirma poolt oli hanketingimustes sees.

Alama astme kohtutes võitis linn

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles