Erakondade rahastamise järelevalve komisjon alustas menetlust Kohtla-Järve linnajuhtide suhtes

Erik Gamzejev
Copy
Kuvatõmmis Kohtla-Järve linnajuhtide jõulude-eelsest videotervitusest, mida menetleb erakondade rahastamise järelevalve komisjon.
Kuvatõmmis Kohtla-Järve linnajuhtide jõulude-eelsest videotervitusest, mida menetleb erakondade rahastamise järelevalve komisjon. Foto: Kohta-Järve linnavalitsus

Erakondade rahastamise järelevalve komisjon alustas menetlust Kohtla-Järve linnapea Henri Kaselo ja volikogu esimehe Eduard Odinetsi suhtes seoses erakonnaseaduse võimaliku rikkumisega nende jõulude-eelses videotervituses.

Komisjonile esitatud avalduses märgitakse, et mullu 23. detsembril avaldati Kohtla-Järve linnavalitsuse ametlikul Facebooki (FB) lehel video "Kohtla-Järve linnavolikogu esimehe ja linnapea pühadetervitus". "Videos on kasutatud linna ametlikku sümboolikat ja võib järeldada, et video tellija ning õiguste omaja on Kohtla-Järve linn. Samal ajal avaldasid Kohtla-Järve linnapea Henri Kaselo ja volikogu esimees Eduard Odinetsi oma FB lehtedel sama video veidi pikemal kujul. See asjaolu viitab sellele, et video on filmitud ja hiljem monteeritud personaalselt Eduard Odinetsi ja Henri Kaselo soovide järgi," on kirjas avalduses.

Avalduse esitajale jääb arusaamatuks, kes on video tellinud ja selle eest maksnud ning kellele kuuluvad video kasutamise õigused. Juhul kui video on tellinud ja selle eest tasunud Kohtla-Järve linnavalitsus, tekib küsimus, kas Odinets ja Kaselo on kasutanud enda poliitreklaami tegemisel Kohtla-Järve linnale kuuluvat avalikku raha. Avaldaja palub komisjonil välja selgitada videote rahastamisega seotud asjaolud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles