Kuldset linti kandes saab toetada vähihaigeid lapsi

Põhjarannik
Copy
Laupäeval olid Jõhvi keskraamatukogu lasteosakonna jututoa teemaks vähihaiged lapsed.
Laupäeval olid Jõhvi keskraamatukogu lasteosakonna jututoa teemaks vähihaiged lapsed. Foto: Erakogu

Neljapäeval, 15. veebruaril on kuldsete laste päev ehk vähihaigete laste päev, mida teist aastat pidas meeles ka Jõhvi keskraamatukogu lasteosakond.

Laupäeva jututoas loeti seekord ette raamatut "Ratsutada ükssarvikutel", mis jutustab elust lastehaigla vähipatsientide osakonnas. "Rääkisime haigusest ja vaprusehelmestest. Iga laps meisterdas südame kuldse lindiga," ütles lasteosakonna juhataja Reet Kaldur.

Rahvusvahelist vähihaigete laste päeva hakati tähistama 2002. aastal, et tõmmata tähelepanu vähihaigete laste ning nende perede olukorrale. Ülemaailmse koostöökampaaniaga on ühinenud ka Eesti vähihaigete laste vanemate liit.

Vähihaigete laste päeva puhul kantakse kuldset linti juba 90 riigis, et näidata oma toetust vähihaigetele lastele. Kuldne värv märgib tugevust, julgust ja vastupidavust. Sel päeval on mõtted ja südamed vähihaigete lastega, kes vaatamata raskele haigusele, pidevale haiglas viibimisele ning koormavale ravile soovivad vaid olla lapsed: mängida, jonnida, naerda.

Sel päeval tunnustatakse ka kõiki neid inimesi, kes panustavad vähihaigete laste tervenemisse: vanemad, õed-vennad, vanavanemad, onud-tädid, sõbrad. Samuti tunnustatakse annetajaid, tänu kellele on võimalik pakkuda lootust, mis on kõige võimsam ravim ja parim kingitus.

Kuldset linti − rinnamärki vähihaigete laste vanemate liidu toetuseks − saab osta näiteks veebipoest sokisahtel.net.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles