Kohtla-Järve koolide väliaktusele on oodata peaministrit ja õhuväe lennuki ülelendu

Põhjarannik
Uuendatud 22. veebruar 2024, 20:11
Copy
Kohtla-Järve koolide traditsioon tähistada slaavi põhikooli staadionil ühiselt Eesti sünnipäeva sai alguse 2020. aastal.
Kohtla-Järve koolide traditsioon tähistada slaavi põhikooli staadionil ühiselt Eesti sünnipäeva sai alguse 2020. aastal. Foto: Matti Kamara (Pohjarannik)

Reedel, 23. veebruaril kell 12 slaavi põhikooli staadionil toimuvale Eesti Vabariigi 106. aastapäevale pühendatud Kohtla-Järve õppeasutuste ühisele väliaktusele on oodata ka peaminister Kaja Kallast ning aktuse ajal on plaanis Eesti õhuväe transpordilennuki  M 28 ülelend.

Reedel, 23. veebruaril kell 12 slaavi põhikooli staadionil toimuvale Eesti Vabariigi 106. aastapäevale pühendatud Kohtla-Järve õppeasutuste ühisele väliaktusele on oodata ka peaminister Kaja Kallast ning aktuse ajal on plaanis transpordilennuki M 28 ülelend.

Kohtla-Järve koolid kogunevad kell 11.30 Virula väljakule ja liiguvad rongkäigus koos peaministriga slaavi põhikooli staadionile. Peaminister peab väliaktusel ka tervituskõne.

Eesti lipu heiskamise tseremooniad 24. veebruari hommikul päikesetõusu ajal

* Narva linnuses

* Narva-Jõesuu sadamas

* Laagna külas Vanatare seltsimaja juures

* Toilas Oru pargi lossiplatsil

* Valaste joa juures

* Puhatu küla platsil

* Kohtla-Järvel linnavalitsuse ees

* Jõhvis muusikaväljakul

* Maidlas rahvamaja juures

Kohtla-Järve gümnaasiumi direktori Hendrik Aguri eestvedamisel on Eesti sünnipäeva puhul väliaktusi korraldatud alates 2020. aastast. Agur ütles, et austava ülelennu teevad NATO Ämaris paikneva õhuturbe kontingendi hävitajad. Lend toimub sobivate ilmastikuolude korral, mis tähendab, et pilved peavad olema maapinnast vähemalt 300 meetri kõrgusel.

Väliaktusel tutvustavad oma tehnikat ka kaitsevägi ja politsei. Aguri sõnul on rongkäigu ja aktusega oodatud ühinema kõik huvilised.

Jõhvi gümnaasiumi õuealal algab kell 10.45 Jõhvi gümnaasiumi ja põhikooli ühine Eesti sünnipäeva tähistamine. Kavas on esinemised, ühistants ja ühine lõuna. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles