Kas Kohtla-Järve väikelinnaosade tarbijad saavad kaugkütte eest ettenähtust rohkem makstud raha tagasi?

Erik Gamzejev
Copy
Oru linnaosa elanikud on aastaid maksnud kaugkütte eest rohkem, kui linnavolikogu vastuvõetud määrus ette näeb.
Oru linnaosa elanikud on aastaid maksnud kaugkütte eest rohkem, kui linnavolikogu vastuvõetud määrus ette näeb. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Sajad Kohtla-Järve väikelinnaosades elavad kaugküttetarbijad võivad saada tagasi raha, mida nad on aastaid maksnud linnavolikogu kehtivas määruses kinnitatust rohkem.

Kohtla-Järve volikogu võttis enam kui kümme aastat tagasi, 2013. aasta detsembris vastu määruse, millega pani väikelinnaosades Sompas, Kukrusel ja Orul kaugkütteteenust osutavale linna oma ettevõttele OSK Grupp kohustuse esitada sealsetele tarbijatele arveid hinnaga 55,22 eurot megavatt-tunni kohta.

Sel moel kehtestasid saadikud väikelinnaosades sama hinna, mis oli parajasti suurtes linnaosades Järvel ja Ahtmes, kus kaugkütteteenust osutas tollal VKG Soojus, kes ostis soojusenergiat teiselt VKG kontserni tütarfirmalt VKG Energia, mis kasutab põhilise kütusena põlevkiviõli tootmisel eralduvat uttegaasi. Väikelinnaosade kütmiseks on OSK Grupp kasutanud aga kallimaid kütuseid nagu maagaasi ja põlevkiviõli ning tootmise omahind on ka muudel põhjustel suurem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles