Pannjärvel sõidetud Tamsalu-Neeruti suusamaratoni võitsid Tatjana Mannima ja Oleksandr Lisohor

Põhjarannik
Copy
Pannjärvel sõidetud Tamsalu-Neeruti suusamaratoni võitsid Tatjana Mannima ja Oleksandr Lisohor.
Pannjärvel sõidetud Tamsalu-Neeruti suusamaratoni võitsid Tatjana Mannima ja Oleksandr Lisohor. Foto: Adam Illingworth / Estoloppet

Lumepuuduse tõttu Lääne-Virumaa asemel Ida-Virumaal Pannjärvel sõidetud Tamsalu-Neeruti suusamaratoni võitsid Oleksandr Lisohor ja Tatjana Mannima.

Kiviõlist pärit 44aastane Tatjana Mannima kindlustas selle võiduga ka esikoha Eesti pikamaasuusatamise sarjas Estoloppet, kus on sõitmata veel Haanja maraton. 

Mannima läbis 33 km pikkuse distantsi (kolm 11 km pikkust ringi) vabastiilis ajaga 1:28.52 ja edestas kolme minutiga Aveli Uustalut, kes oli omakorda neli sekundit kiirem Teiloora Ojastest. 

Viie plusskraadiga toimunud maratoni kohta ütles Tatjana Mannima, et hommikul Pannjärvel jõudes tundus rada pealtnäha jäine. "Mõtlesin, et äkki ei lähegi pehmeks. Sõites oli esimene ring kõige kiirem, teine juba aeglasem ning kolmandal rada pehme. Leidsin endale kohe alguses sobiva pundi, millega suutsin koos sõita peaaegu kaks ja pool ringi. Enne finišit võtsin rahulikult, sest teadsin, et täna ei pea ma endast 100 protsenti välja panema," sõnas ta.

Enne Mannimad jõudsid finišisse vaid 20 meessuusatajat. Neist parim oli Eesti elav ja treeniv ukrainlane Oleksandr Lisohor ajaga 1:21.25. Ta edestas nelja sekundiga nii teiseks tulnud Andreas Veerpalut kui ka kolmanda koha saanud Anders Veerpalut. 

Oleksandr Lisohor kiitis nii määrdemehi kui rajameistreid. „Ma olen tänase päeva üle väga õnnelik - mul olid väga head suusad, äge rada, tugevad konkurendid ning ilm oli samuti lihtsalt suurepärane,“ ütles 20aastane suusamees. 

33 km pikkuse raja läbis 202 suusatajat ja 11 km distantsil sai tulemuse kirja 66 suusatajat. 

Maratoni peakorraldaja Vahur Leemets tänas kõiki suusatajaid vahva päeva eest. „Osalejate tagasiside on olnud väga positiivne, rada püsis ning päike paistis. Kuna maraton lükati algul edasi, siis osad registreerunud spordisõbrad olid täna 39. Eesti omavalitsuste talimängudel ning paljud ka Vasaloppeti 100. juubelil Rootsis,“ sõnas Leemets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles