Lüganusel tegutsevad energiafirmad võitlevad kohtus tuule pärast

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
VÕITLUS TUULE PÄRAST: Sellel pildil on jäädvustatud nii Eesti Ühistuenergia kui ka Wind Purtse (suuremad tiivikud) elektrituulikud Lüganuse vallas. Mõlemal on seal viis tuulegeneraatorit. Kahe ettevõtte vahel käib vaidlus selle üle, kas ja kui palju mõjutavad suurema ulatusega ilitiivikud naabrite omi.
VÕITLUS TUULE PÄRAST: Sellel pildil on jäädvustatud nii Eesti Ühistuenergia kui ka Wind Purtse (suuremad tiivikud) elektrituulikud Lüganuse vallas. Mõlemal on seal viis tuulegeneraatorit. Kahe ettevõtte vahel käib vaidlus selle üle, kas ja kui palju mõjutavad suurema ulatusega ilitiivikud naabrite omi. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Lüganuse vallas kõrvuti oma elektrituulikud püsti pannud kaks energeetikaettevõtet ei suuda omavahel tuult ära jagada ning vaidlus selle üle, kas üks võtab teiselt tuule ära või mitte, on praegu kohtus.

Kui Lüganuse vallavalitsus andis mullu 23. novembril Enefit Wind Purtse ASile Purtse piirkonnas asuvas tuulikupargis kasutusload seal asuva viie tuulegeneraatori kasutuselevõtuks, vaidlustas selle korralduse vahetus naabruses asuvate elektrituulikute omanik Eesti Ühistuenergia OÜ. Viimane kuulub Tartu hoiu-laenuühistule, Wind Purtse AS on aga Enefit Greeni kaudu Eesti Energia tütarfirma.

Generaatorid ületavad lubatud võimsust

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles