Jõhvit ähvardab endiste vallavõimude otsuste tõttu hiiglaslik rahanõue

Uuendatud 6. märts 2024, 22:04
Copy
2021. aastal Jõhvi kaitseväelinnaku lähedusse rajatud päikeseelektrijaama pakkis arendaja selle aasta alguses kokku ja esitas vallale enam kui 17 miljoni euro suuruse hüvitusnõude.
2021. aastal Jõhvi kaitseväelinnaku lähedusse rajatud päikeseelektrijaama pakkis arendaja selle aasta alguses kokku ja esitas vallale enam kui 17 miljoni euro suuruse hüvitusnõude. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Firma Solar Light, kes rajas pärast vallavalitsuselt ehitusloa saamist Jõhvi serva päikesepargi, kuid ei saanud seda kasutada, sest kaitseministeerium ei andnud oma kooskõlastust, nõuab nüüd Jõhvi vallalt rohkem kui 17 miljonit eurot hüvitist. See on summa, mis on vaid pisut väiksem Jõhvi valla aastaeelarve tuludest.

Päikeseelektrijaama hakati Jõhvi kaitseväelinnaku läheduses Pargitaguse külas asuvale põllule rajama pärast seda, kui Jüri Konradi juhitav vallavalitsus oli andnud selle jaoks 11. novembril 2020. aastal välja ehitusloa. Enne seda, sama aasta kevadel oli Max Kauri juhitud vallavalitsus andnud välja projekteerimistingimused ehitusprojekti koostamiseks.

Päikesepark oleks häirinud kaitseväe raadiosidet

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles