Ahtme klubisse kogunevad bajanistid ja akordionistid üle Eesti

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Kontserdil astub üles ka konkursi "Eesti akordionitähed 2023" grand prix' omanik, Ahtme kunstide koolis Larissa Kaznatšejeva käe all õppiv Angelica Igoševa.
Kontserdil astub üles ka konkursi "Eesti akordionitähed 2023" grand prix' omanik, Ahtme kunstide koolis Larissa Kaznatšejeva käe all õppiv Angelica Igoševa. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Pühapäeval, 10. märtsil kell 13 toimub Ahtme klubis esimene rahvapillifestival "Bajaaninupukesed", millest võtavad osa Eesti parimad bajaani- ja akordionimängijad. Pileti hind on 5 eurot.

Idee algataja, bajanist ning kooride Zorenka ja Retšenka juht Pavel Smirnov ütles, et sellise festivali idee küpses tal juba ammu.

"Ida-Virumaal peetakse erinevaid muusikafoorumeid, kuid mitte bajanistidele ja akordionistidele. Otsustasime samuti proovida ning kui kõik läheb nii, nagu plaanime, siis ehk saab sellest festivalist isegi traditsioon," sõnas ta.

"Ahtme klubi direktor toetas minu ideed. Võtsin ühendust kolleegidega teistest linnadest ning nad olid meeleldi nõus osalema. Panime kokku minu arvates ebatavalise ja huvitava programmi, mis tutvustab üliprofessionaalseid esitajaid ja põnevaid pille," rääkis Smirnov.

Kontserdil kõlab rahvamuusika, klassikaline ja popmuusika. Üles astuvad konkursi "Eesti akordionitähed 2023" grand prix' ja aasta kultuuritalendi 2023 tiitli omanik Angelica Igoševa Kohtla-Järvelt, 41. Balti riikide akordionistide konkursi 3. järgu laureaat Jegor Nefjodov Narvast, rahvusvaheliste festivalide laureaat, pereansambli Zotovitš juht Pjotr Zotovitš Maardust, rahvusvaheliste konkursside laureaat Ivan Jermakov Tallinnast, Ivani ja Igor Jermakovi pereduett, lõõtspillimängijate rahvusvaheliste muusikakonkursside laureaat Pavel Smirnov jt.

Kontserdil teeb kaasa ka Sillamäe muusikakooli vene rahvapillide orkester. Ürituse lõpetab helilooja Boriss Mokroussovi teos "Üksik lõõtspill", mida esitavad üheskoos kõik festivalil osalejad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles