Omavalitsused: Ida-Viru õpetajate palkade takerdumises on süüdi kohmakas süsteem

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Riigile kuuluvate Narva eesti gümnaasiumi, Narva eesti põhikooli ning Narva Vanalinna põhikooli direktor Irene Käosaar ütles, et tema võttis riski ning maksis palgalisa õpetajatele nii jaanuari kui veebruari eest välja, kuna neil võrreldes eelmise aastaga töötajate seas muutusi peaaegu polnud. Pildil vastvalminud Narva eesti gümnaasium ja eesti põhikool.
Riigile kuuluvate Narva eesti gümnaasiumi, Narva eesti põhikooli ning Narva Vanalinna põhikooli direktor Irene Käosaar ütles, et tema võttis riski ning maksis palgalisa õpetajatele nii jaanuari kui veebruari eest välja, kuna neil võrreldes eelmise aastaga töötajate seas muutusi peaaegu polnud. Pildil vastvalminud Narva eesti gümnaasium ja eesti põhikool. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Eesti linnade ja valdade liit (ELVL) kirjutas pöördumises haridus- ja teadusministeeriumile Ida-Virumaa õpetajate palgalisa väljamaksmise takerdumise kohta, et omavalitsuste süüdistamisel praeguses olukorras ei ole alust, vaid süüdi on kohmakas süsteem.

"Rõhutame, et Ida-Virumaa eesti keeles õpetavate õpetajate palgalisa väljamaksmine on, sarnaselt 2023. aasta sügisega, taas viibinud. Loeme meediast, et hilinemise põhjus olevat selles, et omavalitsused ei esitanud kohe korrektseid taotlusi koos vajalike andmetega ega jõudnud kõiki vajalikke lisaandmeid koondada nii kiiresti, et väljamakseid oleks saanud teha juba märtsis," sõnas Eesti linnade ja valdade liidu asedirektor Jan Trei.

Ida-Virumaa õpetajate palgalisa

Haridusministeeriumi kinnitusel on Ida-Viru õpetajate palgalisa eesmärk tagada kvaliteetne eestikeelne õppetöö üleminekul eestikeelsele õppele kogu riigis, õpetajate läbipõlemise vältimine ja vajalike lisaõpetajate palkamise võimaldamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles