Lisatasu ootavad Kohtla-Järve õpetajad korraldavad meeleavalduse

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Andero Põllu sõnul kaaluvad mõned mujalt tulnud õpetajad Ida-Virumaalt lahkumist, kuna riik ei pea sõna ja palgatoetusi õigel ajal ei maksa. Ise on ta Kohtla-Järvele tulnud Lääne-Virumaalt.
Andero Põllu sõnul kaaluvad mõned mujalt tulnud õpetajad Ida-Virumaalt lahkumist, kuna riik ei pea sõna ja palgatoetusi õigel ajal ei maksa. Ise on ta Kohtla-Järvele tulnud Lääne-Virumaalt. Foto: Ain Liiva / SCANPIX

Kohtla-Järve õpetajad kogunevad järgmisel nädalal meeleavaldusele, et nõuda ministeeriumi lubatud palgalisa, mille maksmisega sellel aastal on viivitatud, nii et õpetajad pole tänavu kahe ja poole kuu jooksul lisatasust sentigi saanud. Ministeerium kinnitab, et sel nädalal kanti Ida-Viru õpetajate palgatoetuse raha omavalitsustele üle.

Õpetajad kogunevad Kohtla-Järve linnavalitsuse ette meelt avaldama järgmise nädala neljapäeval.

Samal päeval, kui sai teatavaks meeleavalduse toimumine, teatas haridus- ja teadusministeerium, et minister Kristina Kallas allkirjastas palgatoetuse eraldamise käskkirja 12. märtsil. Ministeeriumi kinnitusel on palgatoetuse maksmine viibinud vajaduse tõttu kontrollida andmeid, et veenduda, kas kõik palgatoetuseks esitatud haridustöötajad vastavad nõuetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles