Gümnaasiumiastme sulgemise kava toob Toila vallajuhtidele umbusaldusavalduse

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Toila vallavanem Eve East eelmisel sügisel Toila gümnaasiumis selgitusi jagamas. Lastevanematel on võimalus küsimusi esitada ka teisipäeval, 26. märtsil kell 17.30 toimuval koosolekul.
Toila vallavanem Eve East eelmisel sügisel Toila gümnaasiumis selgitusi jagamas. Lastevanematel on võimalus küsimusi esitada ka teisipäeval, 26. märtsil kell 17.30 toimuval koosolekul. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Toila vallavolikogu hääletab kolmapäeval eelnõu, mille järgi lõpeb Toilas gümnaasiumihariduse andmine kas 1. septembrist 2025 või kui läheb läbi hariduskomisjoni ettepanek, siis aasta hiljem.

Istungil selgub, kas volikogu võtab vastu haridus- ja teadusministeeriumi ettepaneku rajada koolivõrgu korrastamise toetusega Toilasse uus, nüüdisaegset õpikäsitlust toetav 180 õppekohaga põhikool ja sulgeb selleks koolis gümnaasiumiastme.

Toila vallavolikogu esimees Etti Kagarov ei osanud vastata, milliseks hääletustulemus kujuneb. "Volikogus on eriarvamusi ja see on normaalne. Üks arvab, et peaks gümnaasium säilima, ja teine pooldab uut põhikooli. On poolt- ja vastuargumente ning kõik on õiged," ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles