Narva õpetajad tahavad keelenõuete lõdvendamist, ministeerium ei tagane

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Alates 1. septembrist lähevad kõik venekeelsete koolide 1. ja 4. klassid üle eestikeelsele õppele ning üleminek täielikule eestikeelsele õppele neis põhikoolides peaks toimuma aastal 2030. Pildil on eesti keele õppimist toetav trepp Illuka koolis.
Alates 1. septembrist lähevad kõik venekeelsete koolide 1. ja 4. klassid üle eestikeelsele õppele ning üleminek täielikule eestikeelsele õppele neis põhikoolides peaks toimuma aastal 2030. Pildil on eesti keele õppimist toetav trepp Illuka koolis. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Narva haridustöötajate liit pöördus linnavalitsuse ning haridus- ja teadusministri poole palvega jätta uuest õppeaastast tööle need linna lasteaedade ja koolide töötajad, kes seoses üleminekuga eestikeelsele haridusele ei vasta kehtestatud keelenõuetele.

"Peame seda riigi jaoks ebaotstarbekaks ja majanduslikult ebasoodsaks otsuseks," kirjutas 400 linna haridustöötajat koondava Narva haridustöötajate liidu (NHL) juht Juri Afanasjev, kes lisas, et suure hulga õpetajate vallandamine tõstab tööpuudust ning koormab niigi raskustes riigieelarvet.

Tahavad nõuete edasilükkamist

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles