Rauno Parras: politsei ei tuvastanud Ukraina noore hokimängija löömist Kohtla-Järve jäähallis

Põhjarannik
Copy
Eesti Jäähokiliidu president Rauno Parras.
Eesti Jäähokiliidu president Rauno Parras. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Politsei hinnangul ei leidnud kinnitust, et 21. jaanuaril Kohtla-Järve jäähallis hokimatši ajal tekkinud konflikti käigus oleks löödud Ukraina noort hokimängijat. 

Eesti hokiliidu presidendi Rauno Parrase teatel  sai hokiliit kolmapäeval politseilt teate, et uurimise käigus tuvastati küll ühe hokimängija löök, kuid see toimus kogemata. "Juhtunu pärast vabandati ning mis kõige olulisem, fakt Ukraina päritolu mängija ründamisest ei leidnud kinnitust," edastas Parras.

Parrase sõnul toimus 21. jaanuaril Kohtla-Järve Viru Sputnik ja Tallinna HC Vipers noorte jäähokimängul intsident, kus üks mängija solvas Ukraina päritolu vastasmängijat ksenofoobse terminiga. "Solvangu teinud mängijale määras Eesti Jäähokiliidu distsiplinaarkomison kahemängulise mängukeelu. Ühtlasi rõhutas distsiplinaarkomisjon, Eesti hokis ei ole mingit kohta ksenofoobiale ja vastasmängija või pealtvaatajate solvangutele," märkis ta.

Selle konflikti kajastamisel levis teave, nagu oleks pärast mängu tekkinud rüseluse käigus ühe Ukraina päritolu poisi suhtes tarvitatud füüsilist vägivalda. Seda infot hakkas kontrollima politsei ning Eesti Jäähokiliit edastas politseile ka oma distsiplinaarkomisjoni materjalid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles