Taani firma rajab Jõhvi poolesaja töötajaga proteiinitehase

Erik Gamzejev
Copy
Kui seni on üheksa aastat tagasi rajatud Jõhvi äripargis seadnud end sisse põhiliselt laod ja väiksemad teenindusettevõtted, siis järgmisel aastal hakatakse sinna ehitama ka tootmisettevõtet − proteiinitehast.
Kui seni on üheksa aastat tagasi rajatud Jõhvi äripargis seadnud end sisse põhiliselt laod ja väiksemad teenindusettevõtted, siis järgmisel aastal hakatakse sinna ehitama ka tootmisettevõtet − proteiinitehast. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Suuremas osas Taani ettevõtjatele kuuluv firma EstProtein Foodtech rajab Jõhvi äriparki ligemale 30 miljonit eurot maksva proteiinitehase, kus asub tööle ligikaudu 50 inimest ja mis on üks suuremaid Jõhvi tehtud tööstusinvesteeringuid sel sajandil.

EstProtein Foodtechi juhatuse liige Kristjan Torop ütles, et Jõhvi tehases hakatakse rapsist tootma proteiini, mida kasutab toiduainetööstus põhiliselt jookide valmistamisel. "Maailmas on nõudlus sellise toote järele kasvav, kuna loomseid valke toiduainetes asendatakse üha rohkem taimsete valkudega. Selline trend on kestnud juba aastaid. Kasvanud on näiteks ubadest proteiini tootmine, aga ka rapsist tehtud proteiinid on juba viis aastat turul olnud. Me kavatseme Jõhvi tehases saavutada sellest veelgi suuremat puhtuseastet, tal on väga head lahustamisomadused," sõnas ta.

Poolsada töökohta

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles