Kohtla-Järve naine sõitis kelmidele raha loovutamiseks Tallinna (1)

Põhjarannik
Copy
Omniva pakiautomaat.
Omniva pakiautomaat. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Sel nädalal sai politsei teateid kahest Ida-Virumaal elavast naisest, kes said kelmidelt tüssata.

Politsei poole pöördus Kohtla-Järvel elav naine, kes sai kõne väidetavalt sideoperaatorilt, kelle sõnul toimuvat naise kontol kahtlased tehingud ning sealt olevat kadunud 1500 eurot. Naisele öeldi, et ta peab sõitma olukorra lahendamiseks Tallinna, oma kontolt raha välja võtma ning andma selle ühe tundmatu noormehe kätte. Seda naine ka hirmust tegi.

Järgmisel päeval püüdis naine sama teha, kuid pangatöötaja keeldus talle sularaha väljastamast. Naine pöördus koju ning teavitas võimalikust kelmusejuhtumist politseid. Täpsemaid asjaolusid ning täpset kahju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

4. aprillil sai üks Narvas elav naine telefonikõne end sideettevõtte, keskpanga ja kaitsepolitsei töötajatena esitlenud kelmidelt, kelle sõnul saavat naine neid abistada kelmide tabamisel. Selleks paluti naisel minna oma kodupanga kontorisse ning võtta välja 10 000 eurot sularaha ning see siis Omniva pakiautomaati kasutades edasi saata. Naine järgis juhtnööre ning kaotas seeläbi kelmidele suure summa raha. Täpsemaid asjaolusid selgitab politsei alustatud kriminaaluurimise käigus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles