Jõhvis tuleb pühapäeval veteranide toetuseks esimest korda Sinilillejooks

Erik Gamzejev
Copy
Foto: Postimees

Jõhvis toimub sel pühapäeval esimest korda Sinilillejooks, mille osavõtutasud lähevad Eesti vigastatud võitlejate ühingule.

Jooksu peakorraldaja Urmas Rajaver ütles, et kui varasematel aastatel on Sinilillejooks Ida-Virumaal toimunud Narvas, siis Jõhvis joostakse esimest korda.

Pühapäeval, 7. aprillil kell 11 antakse 3,2 kilomeetri pikkusele jooksule start Jõhvi keskväljakult. Rada viib osalejad promenaadi tunneli kaudu muusikaväljakule ning sealt pargi kaitseväe linnaku lähedale, kus tehakse tagasipööre ning tullakse mööda Pargi tänavat ja promenaadi keskväljakule finišisse.

Rajaveri sõnul on praeguseks registreerunud juba saja osaleja ringis. Tänavuse veteranikuu esimesel Sinilillejooksul Tallinnas oli osalejaid 400 ringis.

Kuigi jooksul autasustatakse ka vanuseklasside parimaid, on Rajaveri sõnul siiski kõige olulisem osavõtt. 3,2 kilomeetri pikkuse raja võib läbida nii tempokalt joostes, rahulikult sörkides või kõndides, aga ka ratastoolis.

Lisaks jooksule on keskväljakul võimalik panna end proovile ka NATO testi kahes ülejäänud harjutuses: kahe minuti jooksul toenglamangus kätekõverduste tegemises ja selililamangus istesse tõusus.

Eesti vigastatud võitlejate ühing toetab Sinilille kampaaniaga kogutud annetustest veterane ja nende lähedasi. Lisaks toetatakse tervisespordi edendamist ja taastusravi valdkonna tugevdamist kogu ühiskonnas. Mullu koguti veteranikuu jooksul 116 000 eurot.

Kui veel reedel oli Jõhvis talvine ilm, siis pühapäeval on oodata 10-12 plusskraadiga sooja kevadilma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles