Rõõmukool plaanib ehitada Jõhvi uue hariduskeskuse

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Rõõmukool tegutseb kaheksandat aastat ja selle asutaja Hälis Värimäe soovib Montessori haridust Ida-Virumaal edasi levitada.
Rõõmukool tegutseb kaheksandat aastat ja selle asutaja Hälis Värimäe soovib Montessori haridust Ida-Virumaal edasi levitada. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Rõõmukooli asutaja Hälis Värimäe loodab rajada Jõhvi uue hariduskeskuse, kuhu tuleksid Ida-Viru esimesed Montessori lasteaia rühmad, aga ka tugispetsialistid, vaimse tervise ja koolituskeskus.

Montessori lasteaiarühmad tegutsevad juba Tallinnas, Haapsalus, Pärnus ja Tartus. Avatud on ka esimesed kooliklassid, näiteks Rocca al Mare kooli juures, mis on erakool. Äsja tuli uudis, et sügisel tuleb Eesti esimene Montessori kooliklass kohaliku omavalitsuse kooli ja see hakkab tööle Tartu Forseliuse kooli allüksusena.

Ida-Virumaal on Rõõmukool ainus Montessori sertifikaadiga asutus ning see on tegutsenud kaheksa aastat − eri vanuses laste rühmad kogunevad kord nädalas. Kool sündis, kui õpetaja haridusega Hälis Värimäel tekkis soov muuta õppimine selliseks, et see ei keskenduks ainult tulemustele, vaid oleks ka lapsele rõõmupakkuv teekond. Igal aastal on Rõõmukooliga seotud 60-70 peret.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles