Üleilmse eestlaste kokkutuleku Narva programm tõotab tulla võimas

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Neljapäeval külastasid ESTO korraldajad muu hulgas Narva eesti keele maja. Pildil selgitab Sirle Sööt eesti keele maja juhile Anna Farafonovale, et eesti keele õppimise ja õpetamise teema on Narva programmis olulisel kohal.
Neljapäeval külastasid ESTO korraldajad muu hulgas Narva eesti keele maja. Pildil selgitab Sirle Sööt eesti keele maja juhile Anna Farafonovale, et eesti keele õppimise ja õpetamise teema on Narva programmis olulisel kohal. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

XIII ülemaailmsed eesti kultuuripäevad ESTO 2025 jõuavad järgmisel suvel ka Narva, kus kokkutuleku korraldajad kohtuvad selle nädala lõpuni kohalike inimestega, kellega globaalset suursündmust koos teha.

ESTO 2025 toimub järgmisel aastal mitmes kohas, see algab 26. juunil Stockholmist Skansenist, kus eestlased said 1925. aastal omakultuuripäeval käies inspiratsiooni tantsupeo traditsiooni alustamiseks. Seejärel sõidab festival laeva ja rongiga Narva ning tipneb üldlaulu- ja -tantsupeoga Tallinnas.

ESTO 2025 toimumiskoha valikuks korraldati demokraatlikud kärajad, kus kõik huvilised said oma sõna sekka öelda. "Enamuse hääl kaldus Stockholmi-Narva poole. Eks see ole Rootsi ja Narva ajalooline taust ning praegused väljakutsed, mis teevad Narva atraktiivseks," ütles ESTO 2025 peakorraldaja, Rootsi eestlaste liidu esimees Sirle Sööt, kes oli ka ESTO 2019 president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles