Politsei uurib, kas Kohtla-Järve abilinnapea rikkus korruptsioonivastast seadust (2)

Erik Gamzejev
Copy
Politsei püüab jõuda selgusele, kas perekondlikult seotud ametiisikule palgatõusu taotlemisega rikkus Kohtla-Järve abilinnapea Aleksandr Keivabu toimingupiirangut või mitte.
Politsei püüab jõuda selgusele, kas perekondlikult seotud ametiisikule palgatõusu taotlemisega rikkus Kohtla-Järve abilinnapea Aleksandr Keivabu toimingupiirangut või mitte. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Politsei uurib, kas Kohtla-Järve abilinnapea Aleksandr Keivabu rikkus korruptsioonivastast seadust, taotledes palgatõusu temaga perekondlikult seotud inimesele.

Uurimise all on juhtum, kus novembri lõpus Kohtla-Järve majandusküsimuste abilinnapeaks valitud Aleksandr Keivabu esitas mõned nädalad hiljem linnapeale taotluse mitmete arengu- ja majandusteenistuse töötajate palga tõstmiseks. Nimekirjas oli ka temaga perekondlikult seotud töötaja. Keivabu põhjendas palga tõstmist sellega, et selle töötaja põhipalk ei ole enam konkurentsivõimeline, võrreldes nii teiste asutuste kui ka linnavalitsuse teenistustes olevate spetsialistidega.

Linnapea Henri Kaselo tegigi selle töötajaga uue aasta alguses töölepingus muudatuse, määrates uueks palgaks 1300 eurot.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles