Anna hääl oma lemmikule Jõhvi valla kaasava eelarve ideele!

Copy
Jõhvi kaasava eelarve hääletus kestab 21. aprillini.
Jõhvi kaasava eelarve hääletus kestab 21. aprillini. Foto: Jõhvi vallavalitsus

Kaasav eelarve hääletus on viis, kuidas kogukonnaliikmed saavad kaasa rääkida, kuhu Jõhvi valla eelarvest 24 000 eurot sel aastal suunatakse. Ideid sai esitada Jõhvi vallavalitsusele kuni 24. märtsini.

Kolme kõige originaalsema, teostatavama ja suure kasusaaja hulgaga ettepanekute hulgast selgub Jõhvi kaasava eelarve võitja läbi rahvahääletuse. Rahvahääletusel enim hääli saanud idee teostatakse 2024. aasta jooksul.

Hääletus toimub elektrooniliselt VOLIS infosüsteemis ajavahemikul 8.–21. aprill. Osalemiseks tuleb end identifitseerida ID-kaardi, mobiil-ID või Smart-ID-ga ning hääletamisõigus on kõigil vähemalt 16-aastastel Jõhvi valla elanikel.

Hääletajatel on võimalus valida kolme ettepaneku vahel.

Jalgrattaliikluse õppeplats

Jalgrattaliikluse õppeplats Jõhvis aitaks ette valmistada jalgrattaga alustajaid ning toetaks turvalist liiklust kergliiklusteedel.

Kahula Külaplatsi mänguväljak

Jõhvi vallas asuvas Kahula külaplatsil puudub mänguväljak, mis oleks atraktiivne ning kutsuks ümbruskonna lapsi mängima. Soovitakse rajada mänguväljak, mis annab lastele võimaluse koos mängida ning aitaks olla füüsiliselt aktiivne. Mänguväljak on mõeldud kuni 12. aastastele lastele, luues erinevatel tasapindadel kõikvõimalikke mängukeskkondasid.

Kose küla mänguväljaku võrkpüramiid ja tervisespordi kompleks

Kose külas soovitakse külaplatsile rajada suur ja ohutu võrkpüramiidi ning tervisespordi kompleks, mis on suunatud just täiskasvanutele. Sarnast võrkpüramiidi Jõhvi valla mänguplatsidel ei ole.

Püramiidi teeb eriliseks tema suurus - kõrgusega 4,5 meetrit, kus saavad ronida nii väiksemad kui suuremad. Liivast turvaala tagab, et ronimine oleks ohutu. Ronimine arendab tervet keha ning annab lastele tasakaalutunnetust. Tervisespordikompleksis saab teha erinevaid harjutusi, sealhulgas ka venitusharjutusi redeli peal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles