Ida-Viru keskhaigla nõukogu esimeheks sai Riina Ivanova

Põhjarannik
Copy
Riina Ivanova.
Riina Ivanova. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ida-Viru keskhaigla nõukogu valis uueks esimeheks Kohtla-Järve linnavolikogu liikme Riina Ivanova.

Tänavu veebruaris kutsus Kohtla-Järve linnavalitsus Ida-Viru keskhaigla nõukogust tagasi selle esimehe Anton Dijevi ja määras tema asemele keskerakondlastest volikogu liikme Riina Ivanova, kes on olnud varem linnavolikogu esimees ja abilinnapea ning linna komsomolijuht.

Viimased poolteist aastat nõukogusse kuulunud ning seda juhtinud Dijev ei sobinud Keskerakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna võimuliidule, kuna pärast novembris toimunud võimupööret langes ta volikogus opositsiooni.

Haigla nõukogu koosseisus on kuus liiget, kes määratakse kolmeks aastaks. Kolm liiget, kelleks on praegu linnavolikogu liikmed Riina Ivanova, Zaur Abbassov ja Maria Merkulova, nimetab nõukogusse Kohtla-Järve linnavalitsus ning kolm liiget, kelleks on Priit Perens, Kristiina Ojamaa ja Tanel Laisaar, Tartu ülikooli kliinikumi juhatus. Kohtla-Järve linn ja Tartu ülikooli kliinikum on ka sihtasutuse Ida-Viru Keskhaigla asutajad.

Paarikümne aastaga kujunenud tava järgi on nõukogu esimehe koht kuulunud Kohtla-Järve linnale ja enne Dijevit oli selles rollis pikka aega Valeri Korb.

Anton Dijevi sõnul peab haigla nõukogu käima koos vähemalt kord kvartalis, kuid tavaliselt toimusid istungid sagedamini. Nõukogu liikmete tasu on istungite sagedusest sõltumata praegu ligikaudu 900 eurot kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles