Jõhvis ammu lammutatud maja fantoomühistu õnnestub lõpuks kaotada

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Jõhvis Säde tn 12 asunud ja aastaid tühjalt seisnud elumaja lammutati 2018. aasta novembris, kuid riigi poolt sinna sundkorras loodud ühistu elas paberites tänini edasi, kuna ühe korteri omanikuga ei saanud vald kokkuleppele. Nüüdseks on see saavutatud ja fantoomühistu saab likvideerida.
Jõhvis Säde tn 12 asunud ja aastaid tühjalt seisnud elumaja lammutati 2018. aasta novembris, kuid riigi poolt sinna sundkorras loodud ühistu elas paberites tänini edasi, kuna ühe korteri omanikuga ei saanud vald kokkuleppele. Nüüdseks on see saavutatud ja fantoomühistu saab likvideerida. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Jõhvi vallal õnnestub lõpuks likvideerida fantoomkorteriühistu, mida tegelikkuses kunagi ei eksisteerinudki ning mille elumaja asukohal pargitakse juba viis ja pool aastat autosid.

Põhjarannik kirjutas tänavu jaanuaris absurdsest olukorrast, kus viie aasta eest Jõhvi kesklinnas pärast pikki vaidlusi lammutatud ohtlik elamu on küll maa pealt kadunud, kuid siiani pole saadud likvideerida sinna sundkorras loodud ühistut, kuna üks korteriomanik pole selleks nõusolekut andnud. Nii nõudis riik ühistult majandusaasta aruandeid, ähvardades vastasel juhul trahviga, ehkki mingit majandustegevust pole sel ühistul kunagi olnudki.

Säde 12 kinnistu jääb Jõhvi viadukti Pargi keskuse poolse ringtee äärde Puru tee ja Pargi tänava vahele. Veidi enam kui viis aastat tagasi asus seal kahekorruseline elamu, milles juba aastaid kedagi ei elanud, sest maja oli elamiskõlbmatu ja ohtlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles