Tänavu kettaheite maailmarekordi püstitanud Mykolas Alekna võistleb neljapäeval Jõhvis

Erik Gamzejev
Copy
Tänavu maailmarekordi püstitanud Mykolas Alekna heidab neljapäeval ketast Jõhvi staadionil.
Tänavu maailmarekordi püstitanud Mykolas Alekna heidab neljapäeval ketast Jõhvi staadionil. Foto: Mihkel Maripuu

Neljapäeva Jõhvis toimuval kergejõustikuõhtul teevad kettaheites kaasa kõik kolm praegust maailma parimat: lisaks olümpiavõitjale ja maailmameistrile Daniel Stahlile ja maailmameistrile Kristjan Čehile, kinnitas teisipäeval osalemist ka värske maailmarekordiomanik Mykolas Alekna. 

Heino Lipu staadionil asuvad meeste kettaheites võistlustulle tervelt viimase viie tiitlivõistluse kuldmedalivõitjad: 2021. aastal Tokyos olümpiavõitjaks ning 2019. aastal Dohas ja 2023. aastal Budapestis maailmameistriks kroonitud Rootsi rekordiomanik Daniel Stahl (rekord 71.86), 2022. aastal Eugene’s maailmameistritiitli võitnud ja möödunud aastal Jõhvi staadionil Sloveenia rekordi püstitanud Kristjan Čeh ning 2022. aasta Müncheni Euroopa meister ning aprillis maailmarekordi püstitanud Mykolas Alekna Leedust (74.35).

Lisaks neile on kohal Doha MM-hõbe ja 2018. aasta Teemantliiga võitja Jamaika rekordimees Fedrick Dacres (70.78), eelmisel aastal Teemantliiga võitjaks tulnud Austraalia rekordiomanik Matt Denny (69.35), juunioride MM-hõbe 20-aastane Saksamaa tulevikulootus Mika Sosna (68.96), samuti Hollandi, Katari ja Jaapani kettaheitjad ning Eesti parimad.

Nii Kristjan Ceh (vasakul) kui ka Daniel Ståhl tulevad Jõhvis kettaheiteringi.
Nii Kristjan Ceh (vasakul) kui ka Daniel Ståhl tulevad Jõhvis kettaheiteringi. Foto: Mihkel Maripuu

Jõhvi staadion on kettaheitjate jaoks hea võistluspaik, sest eelmisel aastal  Kristjan Čehi poolt põnevas duellis Daniel Stahliga heidetud 71.86 jäigi hooaja parimaks tulemuseks kogu maailmas. 

Lisaks praegustele kuulsustele võib neljapäeval Jõhvi staadionil näha ka mitmeid viimase veerandsajandi kettaheitelegende. Külalistena on Jõhvi tulemas ka kahekordne olümpiavõitja ja maailmameister Virgilijus Alekna, olümpiavõtja ja maailmameister Gerd Kanter ning olümpial ja Euroopa meistrivõistlustel pronksi võitnud Aleksander Tammert.

Neljapäeval toimuval rahvusvaheliselt kergejõustikuõhtul võisteldakse rohkem kui kümnel alal, kus teevad kaasa 32 riigi sportlased. 

Eesti parematest on võistlustules sprinterid Karl Erik Nazarov, Henri Sai ja Miia Ott, tõkkejooksjad Diana Suumann, Kreete Verlin, Anna Maria Millend ja Keiso Pedriks, keskmaajooksjad Uku Renek Kronbergs ja Deniss Salmijanov, kõrgushüppaja Elisabeth Pihela, vasaraheitjad Adam Kelly, Kati Ojaloo ja Anna Maria Orel, kaugushüppajad Liisa-Maria Lusti ja Hans-Christian Hausenberg, kuulitõukaja Jander Heil, kettaheitja Priidu Niit ning mitmed teised.

Vaata kõigi alade stardiprotokolle siit!

Heino Lipu staadionile tasub aga tulla juba võistluseelse õhtul, kolmapäeval 22. mail. Kell 17.00 viivad seal avatud kergejõustikutreeningu siinsetele lastele ja noortele läbi olümpiavõitja Gerd Kanter ja Euroopa sisemeister Ksenija Balta. Pärast treeningut, orienteeruvalt, kell 18.30, on võimalik saada autogramme ning teha pilte mitmete neljapäeval võistlustulle asuvate kuulsustega. 

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles