Lüganusel purjuspäi inimese surnuks sõitnud juht sai šokivangistuse

Põhjarannik
Copy
Kohtumaja.
Kohtumaja. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Viru maakohus määras nelja kuu pikkuse reaalse vangistuse mehele, kes poolteist aastat tagasi põhjustas joobnudpäi avarii, mille tagajärjel hukkus inimene.

2022. aasta 25. septembri varahommikul kella nelja paiku kaotas toona 40aastane Oleg Lüganuse vallas Sämi-Sonda-Kiviõli tee 17. kilomeetril sõiduautot Volvo S60 juhtides sirgel teelõigul kontrolli sõiduki üle, kaldus paremale poole teelt välja kraavi ning auto paiskus katusele. Juhi kõrvalistmel olnud naisterahvas sai rohkelt kehavigastusi ja toimetati Põhja-Eesti regionaalhaiglasse, kus ta sama aasta 3. novembril suri.

Juht ise viidi pärast õnnetust Ida-Viru keskhaiglasse ning tal tuvastati alkoholijoove. Mees sai kriminaalsüüdistuse ja anti kohtu alla süüdistatuna liiklusnõuete rikkumises, kui see on toime pandud joobeseisundis ja sellega on põhjustatud inimese surm. Karistusseadustik näeb sellise teo eest süüdimõistmise korral ette kolme- kuni kaheteistaastase vanglakaristuse ning seaduse järgi ei tohi selle teo eest määrata täies ulatuses tingimisi vangistust.

Viru maakohus määras Olegile karistuseks kolme aasta ja nelja kuu pikkuse vangistuse, millest tal tuleb reaalselt vanglas olla neli kuud. Ülejäänud kolm aastat mõisteti talle tingimisi viie aasta pikkuse katseajaga, mille jooksul tal tuleb järgida kontrollnõudeid.

Mehelt võeti ka kuueks kuuks mootorsõiduki juhtimise õigus pärast vanglast vabanemist ning ta peab riigile maksma ligi 2900 eurot menetluskulusid ja kannatanule üle 2000 euro tsiviilhagi katteks.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles