Olümpiapileti teeninud Mikhail Kushteyni esimene treener: "Mul tuli pisar silma!"

Ilja Smirnov
Copy
Narva sõudja Mikhail Kushteyn kindlustas endale Eesti sõudeneliku koosseisus pääsme Pariisi olümpiamängudele.
Narva sõudja Mikhail Kushteyn kindlustas endale Eesti sõudeneliku koosseisus pääsme Pariisi olümpiamängudele. Foto: Erakogu

"Mul tuli lausa pisar silma, kui aus olla," tunnistas  Narva sõudmistreener Valeri Osmokesku hetkest, kui ta sai sel teisipäeval teada, et tema õpilane Mikhail Kushteyn on kindlustanud pääsu Pariisi olümpiale.

Viimasel kolmel aastal Ida-Virumaa parimaks sportlaseks valitud Narva sõudja Mikhail Kushteyn on elukutselt päästja, kes harjunud täisvarustuses trepist üles-alla jooksma ning hädas olevaid inimesi ja kassipoegi aitama. Nüüd kindlustas hiljuti tütre isaks saanud Kushteyn endale Luzernis kvalifikatsioonisõidul Eesti neljapaadi koosseisus pääsu Pariisi, oma elu esimesele olümpiale.

Šveitsis Luzernis peetud kvalifikatsioonivõistlus oli Eesti sõudenelikule viimane võimalus Pariisi pääsemise nimel võistleda − olümpiale pääsuks oli neil vaja vähemalt teist kohta. 21. mail peetud finaalsõidus tuli Eesti paarisaeruline neljapaat koosseisus Allar Raja, Tõnu Endrekson, Johann Poolak ja Mikhail Kushteyn selle ülesandega toime, edestades teise koha heitluses Ameerika Ühendriikide nelikut kõigest 0,13 sekundiga.

Tagasi üles