VIDEO Motospordi veteranid kogunesid Toilas

Põhjarannik
Uuendatud 27. mai 2024, 08:46
Copy
Motospordi veteranide kokkutulek.
Motospordi veteranide kokkutulek. Foto: Peeter Lilleväli

Laupäeval kogunesid Toilas mootorrattaspordi veteranid, et meenutada vanu aegu ning demonstreerida oma masinaid, millega aastakümneid tagasi krossirajal vägitegusid tehti.

Motospordi veteranide kokkutulek.
Motospordi veteranide kokkutulek. Foto: Peeter Lilleväli

Toilast sõitsid vanad motohundid Pühajõel kus kooliõuel kohtusid praeguste krossisõitjatega.

Edasi siirduti Voka staadionile, kus aastakümneid tagasi oligi esimene motokrossi rada.

Aprillis 70aastaseks saanud Voka mehel Mart Mägaril on üleriigilisele veteranide kokkutulekule hea lähedal minna.

"Vokas on motosporti harrastatud päris pikka aega," peab ta oma kodukanti veteranide kokkusaamiseks igati sobilikuks.

Mart Mägar ise hakkas motosporti harrastama 1968. aastal ja tegi hiilgava karjääri: ta võitis kolmel aastal Nõukogude Liidu meistrivõistlustel 250 ja 350 cm³ klassis kolm pronksi ning tuli aastatel 1972-1990 suve- ja talimotokrossis kahekümne viiel korral Eesti meistriks.

"Käisin viisteist aastat Nõukogude Liidu meistrivõistlustel ja meil oli väga sõbralik seltskond. Spordimehed tihtipeale kisuvad riidu, aga meie saime väga hästi läbi ja saame siiamaani. Tore on aeg-ajalt kokku saada. Olime aastaid ninapidi koos, meenutame vanu aegu ja räägime elust − juttu jätkub kauemaks," rääkis ta mai algul Põhjarannikule.

Demosõidule tuli vokalane ainsa rattaga, mis on alles jäänud ja sõidukorras − IŽ-350ga. Motosporti jälgib ta praegu kõrvalt.

Juhan Laansoole annab veteranvõidusõitjate üleriigiline kokkutulek võimaluse 25. mail kunagisse kodukanti tagasi tulla ja endiste võistluskaaslastega vanu aegu meenutada.

"Aeg on juba nii kaugel, et oleme seitsmekümne ääre peal − mõned natukene nooremad, mõned vanemad. Paljusid, kellega on mitu aastakümmet koos sõidetud, pole ammu näinud ja tahaks kokku saada. Teiseks mõtlesime, et kihvt oleks ka noortele vanaaegset tehnikat näidata − enamikul on see ju alles ja tipp-topp korras," põhjendas Juhan Laansoo, kes kokkutuleku korraldusmeeskonnas kaasa lõi.

Tema sõnul oli kohe soov teha kokkutulek just Ida-Virumaal, kuigi ise lahkus ta siit 1974. aastal − kõigepealt sõjaväkke ja seejärel Sakku elama.

Motospordi veteranide kokkutulek.
Motospordi veteranide kokkutulek. Foto: Peeter Lilleväli
Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles