Suri Ida-Virumaa mõjukas kommunaalärimees ja poliitik Nikolai Ossipenko

Põhjarannik
Copy
Nikolai Ossipenko.
Nikolai Ossipenko. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Esmaspäeval suri 65aastane mõjukas ettevõtja ja munitsipaalpoliitik Nikolai Ossipenko, keda prokuratuur kahtlustas korruptsioonikuritegudes. 

1958. aastal sündinud Ossipenko oli Ida-Virumaal mõjukas kommunaalettevõtja ja munitsipaalpoliitik, kes valiti viimasel viiel korral ka Jõhvi vallavolikogusse. Ta valiti oma valimisliidu Jõhvikad koosseisus ka praegusesse Jõhvi vallavolikogusse, kuid ta peatas oma liikmeksoleku kohe pärast valimisi nagu ka mitmetes eelnevates koosseisudes. 

2022. aasta sügisel puhkenud Kohtla-Järve uue korruptsiooniskandaali käigus  prokuratuuri poolt esitatud kahtlustuse  kohaselt on Ossipenko mõjutanud Kohtla-Järve ametnikke ja linnavolikogu liikmeid, et nad teeksid talle kasulikke otsuseid. Kohus võttis Ossipenko eeluurimise ajaks pooleks aastaks vahi alla, kuid lasi ta vabadusse eelmise aasta kevadel. 

Ossipenko oli üks peategelasi ka Kohtla-Järve endise linnapea Jevgeni Solovjovi krimininaalasjas, kes mõisteti süüdi korruptsioonikuritegudes. Ossipenko pääses tookord kohtumõistmisest seoses kehva tervisega. 

Enne oma kaubandus, toitlustus ja kommunaalteenuseid osutava ettevõtte N&V rajamist eelmise sajandi 90ndatel aastatel, töötas Ossipenko miilitsas ja politseis nii Ida kui ka Tallinna prefektuuris.

Ossipenko poolt loodud teede- ja tänavate hoolduse ning prügiveoga tegelevad firmad osutasid teenuseid põhiliselt kohalikele omavalitsustele. 

Pärast 2021. aastal saadud kahtlustust korruptsioonikuritegudes müüs Nikolai Ossipenko oma osalused abikaasa Natalja Ossipenkole. 

Copy
Tagasi üles