Ahtmes tapeti noor mees, kahtlustatav on vahi all

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Käerauad. Illustratiivne foto.
Käerauad. Illustratiivne foto. Foto: Peeter Lilleväli

Eile, 27. mai hilisõhtul pidas politsei Kohtla-Järvel Ahtme linnaosas kinni 35aastase mehe, keda kahtlustatakse 23aastase mehe tapmises.

Eile õhtul kella 22.20 paiku anti häirekeskusele teada, et Ahtmes lebab murul noormees, kelle kõril on torkehaav. Sündmuskohale reageeris kiirabi, kes tegi kindlaks, et noormees on surnud. Juhtunu täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks kaasati politsei.

Jõhvi politseijaoskonna juhi Andreas Kliimanti sõnul on esialgse info põhjal alust kahtlustada, et noormees suri ümberehitamise tunnustega tulirelva lasu tagajärjel. "Praegu teadaolevalt olid kahtlustatav ja kannatanu omavahel tuttavad ning nende vahel tekkis konflikt, mis eile eskaleerus ning kahjuks päädis ühe osapoole surmaga. Kuriteos kahtlustatav 35aastane mees andis end ise sündmuskohal üles, ta peeti kinni ning relv võeti asitõendina hoiule," rääkis Kliimant.

Kõik juhtunu täpsemad asjaolud, sealhulgas ümberehitamise tunnustega ebaseadusliku tulirelva päritolu, selgitatakse välja alustatud kriminaalmenetluses, lisas jaoskonna juht.

Juhtunu uurimiseks on alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvide järgi, mis käsitlevad tapmist ja tulirelva ebaseaduslikku käitlemist.  

Tagasi üles