Peaministri eksitus Ida-Viru töökohtadest rääkides tekitas riigikogus sõnasõja

Copy
Kaja Kallas ütles kolmapäeval riigikogus, et Ida-Virumaale on tulemas 110 000 uut töökohta, tegelikult pani ta õigele arvule kogemata kaks nulli juurde.
Kaja Kallas ütles kolmapäeval riigikogus, et Ida-Virumaale on tulemas 110 000 uut töökohta, tegelikult pani ta õigele arvule kogemata kaks nulli juurde. Foto: Matti Kamara (Pohjarannik)

Selle nädala kolmapäeval rääkis peaminister Kaja Kallas Ida-Virumaale loodavatest uutest töökohtadest, ent kui ta eksis nende arvust rääkides, ründas opositsioon Kallast, süüdistades teda valetamises.

Kallas puudutas Ida-Virumaa uusi töökohti, kui talt küsiti, kuidas Eestil on õnnestunud Euroopa Liidu toetusi kasutada. Küsimuse esitas opositsioonipartei Isamaa juht Urmas Reinsalu. Kallas vastas, et toetussummade kasutuselevõtmine läheb järjest paremini. "Näiteks on hea meel tõdeda seda, et tänu õiglase ülemineku fondile, mille pärast me olime vahepeal mures, et kas just neid ettevõtlusmeetmeid piisavalt ära kasutatakse, selleks et Ida-Virumaale uusi töökohti luua, on Ida-Virumaale tulemas üle 110 000 uue töökoha, juba 504 töökohta on loodud ja tegelikult võetakse see raha õigel ajal kasutusele," rääkis ta.

See vastus ajas aga Reinsalu pöördesse. "Ma saan aru, teil on kiusatus bluffida enne Euroopa Parlamendi valimisi, lubades Ida-Virumaale täiendavalt 110 000 töökohta, mida te välja ütlesite. Ma arvan, et see on vale. See on tahtlik vale praegu. Ida-Virumaal elab 137 000 inimest koos imikute ja raukadega. Ma saan aru teie kiusatusest enne Euroopa Parlamendi valimisi käia välja absurdseid numbreid, mis ilmselgelt ei ole relevantsed, aga ma luban teile, ma kontrollin selle järele, me saame vastused, kas peaministri öeldu, et Ida-Virumaale luuakse 110 000 uut töökohta, vastab tõele või mitte," ütles ta.

Tagasi üles