Tänavused Narva päevad olid koroonajärgse ajastu rahvarohkeimad

Põhjarannik
Copy
Narva 2024. aasta värviline pale.
Narva 2024. aasta värviline pale. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Piirilinnas toimunud Narva päevi saatis heitlik ilm, nii et üks vihmavari pakkus kaitset nii kõrvetava kuumuse kui ladistava vihma eest. Ent sooja suvepäikest oli siiski rohkem kui pilvi.

Uskumatult pikk rongkäik liikus reede õhtul Puškini tänaval Kesklinna koolist ja Narva gümnaasiumist mööda.
Uskumatult pikk rongkäik liikus reede õhtul Puškini tänaval Kesklinna koolist ja Narva gümnaasiumist mööda. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Tänavused pidustused toimusid 31. maist kuni 2. juunini. Peamine peoplats oli EV100 pargis, kuid näiteks pühapäeval toimunud kunstniku päev koliti esimest korda endise Kreenholmi manufaktuuri territooriumile. Jooksuvõistlused ja seebikarbiralli toimusid aga traditsiooniliselt Joaoru puhkealal.

Pidustuste keskmeks sai suhteliselt noor EV100 park, mis asub Narva spordikeskuse naabruses.
Pidustuste keskmeks sai suhteliselt noor EV100 park, mis asub Narva spordikeskuse naabruses. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

"Võib kindlalt öelda, et seekordne pidu oli pandeemia järel kõige rahvarohkem," väljendas oma rahulolu linna kultuuriosakonna töötaja Dmitri Vergun, kes tegeles Narva päevade põhiürituste ettevalmistamisega. "Kõigi päevade jooksul oli tunda väga tugevat positiivset energiat nii ürituse korraldamisega seotud inimestelt kui ka osalejatelt. "Palju rõõmsaid ja õnnelikke nägusid − mis võib olla veel suurepärasem? Isegi aeg-ajalt halvaks pööranud ilm ei peatanud narvalasi, vaid pigem lisas neile energiat ja hoogu," lisas Vergun.

Selle aasta Narva päevade muusikatähtedeks olid Tanja Mihhailova-Saar ja Alika.

Tagasi üles