Narvas sisenemiskeelu saanud venemaalane kaotas kohtuvaidluse, kuid pääses vanemate matustele

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Alates 2022. aasta sügisest kehtib Venemaa kodanikele Eestisse sisenemise keeld isegi siis, kui neil on viisa. Erandid kehtivad vaid lähisugulaste külastamise puhul, aga ka siis tuleb seda piiril veenvalt tõendada.
Alates 2022. aasta sügisest kehtib Venemaa kodanikele Eestisse sisenemise keeld isegi siis, kui neil on viisa. Erandid kehtivad vaid lähisugulaste külastamise puhul, aga ka siis tuleb seda piiril veenvalt tõendada. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Venemaa kodanik kaebas Eesti riigi kohtusse, kui teda ei lastud Narva piiril Eestisse oma eakaid ja haigeid vanemaid vaatama, kuid ta kaotas, sest kohtu arvates ei esitanud naine piisavalt tõendeid, õigustamaks riiki sisenemist.

Peterburis elav Venemaa kodanik Tatjana Ševtšenko tahtis Narvas piiri ületada 2022. aasta 1. oktoobril, et külastada enda siin elavaid Ukraina kodanikest eakaid ja haigeid vanemaid. Naisele oli vanemate külastamiseks just humaansetel kaalutlustel väljastatud viisa, mis pidi kehtima aastani 2026. Ent vahetult enne seda hakkas kehtima vabariigi valitsuse korraldus, millega kehtestati Venemaa kodanikele riiki sisenemise piirangud, ning Ševtšenkole kehtestati sisenemiskeeld märkusega, et teda "peetakse ohtlikuks ühe või mitme Euroopa Liidu liikmesriigi avalikule korrale, sisejulgeolekule, rahvatervisele või rahvusvahelistele suhetele".

Pöördus politsei vastu kohtusse

Tagasi üles