Alutaguse vald otsib Iisaku põhikoolile nägu

Põhjarannik
Copy
Haridusminister Kristina Kallas ei nõustunud Iisakusse riigigümnaasiumi looma ning Alutaguguse vallavolikogu otsusega ehitatakse gümnaasiumi asemele riigi raha toel põhikool.
Haridusminister Kristina Kallas ei nõustunud Iisakusse riigigümnaasiumi looma ning Alutaguguse vallavolikogu otsusega ehitatakse gümnaasiumi asemele riigi raha toel põhikool. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Alutaguse vallavalitsus kuulutas välja arhitektuurivõistluse, et leida parim kavand Iisaku uue koolihoone rajamiseks ja kooli ümbruse välialade kujundamiseks.

Uus koolihoone ja selle ümber tekkiv avalik ruum peavad olema kõrgel tasemel arhitektuuriga ning arvestama tänapäevaste nõudmistega koolikeskkonnale. Kooli ideekavand peab järgima muutunud õpikäsituse ja liikuma kutsuva kooli põhimõtteid.

135 õpilasele ja 20 õpetajale mõeldud hoone peab võimaldama erinevaid õppetegevusi ja soodustama nüüdisaegse õppemetoodika, sealhulgas õuesõppe kasutamist.

Kooli 85 191 ruutmeetri suurusest kinnistust tuleb 10 000 ruutmeetrile kavandada uus koolihoone, ülejäänud alale on lubatud planeerida kooli väliala ja teha ettepanekuid juurdepääsuteede kohta ning pargiala ja staadioni ümbruse paremaks kasutamiseks.

Arhitektuurivõistluse peakorraldaja on Alutaguse vallavalitsus, kaaskorraldaja Eesti arhitektide liit.

Võistlustööde esitamise tähtaeg on 24. september 2024.

Tagasi üles