Järve kooli uus maja rajatakse lasteaia asemele

Copy
Siia kinnistule, kus praegu tegutseb lasteaed Aljonuška, peaks mõne aasta pärast kerkima Järve kooli uus maja.
Siia kinnistule, kus praegu tegutseb lasteaed Aljonuška, peaks mõne aasta pärast kerkima Järve kooli uus maja. Foto: Erik Gamzejev / Põhjarannik

Kohtla-Järve Järve kooli uut maja asutakse rajama riigigümnaasiumi naabrusesse lasteaia Aljonuška asemele. See plaan võimaldab slaavi põhikoolil jätkata lähiaastatel tegevust senisel kinnistul, mida haridusministeerium soovis linnalt saada uue koolimaja jaoks.

Haridus- ja teadusminister Kristina Kallas oli kaks nädalat tagasi skeptiline Kohtla-Järve linnavalitsuse kompromissettepaneku suhtes rajada uus koolimaja Mõisa teele praegu tegutseva lasteaia kinnistule, leides, et sellega on seotud suured riskid. Teisipäeval Kohtla-Järvele saadetud ametlikus vastuses nõustub ta aga mõningatel tingimustel Kohtla-Järve linnavalitsuse pakkumisega.

Kallas märkis, et ajakavasse mahtumiseks on vaja, et Kohtla-Järve teeks kinnistu kohta vajaliku otsuse juunikuu jooksul, ning kinnistu tasuta võõrandamine ja hoonestusõiguse seadmine tuleb volikogul ära teha hiljemalt tänavu septembris. Kallas märgib, et kui ajakava ei järgita, on ministeeriumil õigus uue koolimaja projekt investeeringute kavast välja arvata. Samuti on vaja leppida kokku, et slaavi põhikooli hoone lammutatakse hiljemalt 2029. aasta lõpuks.

Tagasi üles